Стани географ

Стани географ

На открит урок по География и икономика се проведе състезание по география с формат на телевизионното предаване „Стани богат“, посветено на 150 годишния юбилей на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Сатовча.

Организатори и участници бяха учениците от 8 клас, под ръководството на г-жа Биляна Хаджиева – ст. учител по география и икономика. Форматът беше озаглавен „Стани географ“. Състезателите бяха разделени на три отбора, а именно:

  • отбор „Абразия“
  • отбор „Алпинисти“
  • отбор „Атмосфера“

Трите отбора отговаряха на общо 15 въпроса, като имаха право на по три жокера:„помощ от публиката“, „50%/50%“, „дефиниция“. На правилни отговори от 1 до 5 въпрос им се присъждаше по 1 точка, от 6 до 14 въпрос по 2 точки и на последният 15 въпрос 5 точки.

Отборите бяха представяни от своите капитани, а водещ на състезанието беше Салих Кьойбаши с асистент Кевин Хаджиев.

Емоционална и морална подкрепа получиха състезателите и от публиката, с присъствието на директора на училището,учители по предмети и ученици от 7, 9 и 10 класове.

Напрежение, интрига и борбеност не липсваше сред участниците. Всеки отбор се стремеше към победа. Резултатът приключи с равенство при два от отборите.

Отборите „Абразия“ и „Атмосфера“ завършиха с равен резултат, а с 3 точки разлика беше отбор „Алпинисти“.

Получи се много весело, непринудено и емоционално състезание, придружено и със сценични изяви. Беше забавно и поучително за всички – и за участниците, и за публиката. Учениците от публиката аплодираха спонтанно, особено след връчването на наградите, и накрая не пропуснаха да попитат дали следващата година ще има подобно състезание, за да се включат.

Поздравления участници! Бъдете трудолюбиви, упорити и борбени!

Успех на следващите състезания!