Благотворителен конкурс “Мис СОУ Сатовча - красота и интелект”

Благотворителен конкурс “Мис СОУ Сатовча - красота и интелект”

На 18 декември 2014 г. от 11:30 ч. в салона на Читалище “Кирил и Методий - 1926” село Сатовча за пета поредна година Клубът за ООН при СОУ “Св. св. Кирил и Методий” организира и проведе благотворителен конкурс “Мис СОУ Сатовча - красота и интелект”, с идея да бъдат събрани средства за подпомагане на учениците-сираци в училището.

Водещи бяха Сузи Капсъзова, Зоя Джилджова и Румен Каптиев.

Конкурсът се проведе в две възрастови групи:

  1. момичета VI–VIII клас
  2. момичета IX–XII клас

Журито, съставено от учители от СОУ Сатовча, оценяваше участниците в конкурса по следните критериите: елегантност, грациозност и интелигентност. В състава на журито бяха: председател - Маруся Лозанова – ст. учител по английски език и членове: Нели Бурова – ст. учител по химия, Силвина Адамова – ст. учител по физика и астрономия, Биляна Хаджиева – ст. учител по география и икономика и Цветелина Ушева – председател на “Клуб ООН”.

Конкурсът се проведе на два етапа. В първия етап участниците се представиха в спортно-елегантно облекло и отговаряха на въпроси, за да се оцени интелигентността им, а във втория с официални тоалети за грациозност. Тази година и журито изненада участничките с въпроси.

Публиката окуражаваше и аплодираше всички участници. След двата етапа, журито определи следните победители:

В първата възрастова група:

  1. Титла “Мис СОУ Сатовча - красота и интелект” – Каролина Доспатлиева (VIII а клас)
  2. Милена Даутева (VI клас)
  3. Зюмбюл Ковачева (VI клас) и Цветелина Говедарова (VIII а клас)

Във втората възрастова група:

  1. Титла “Мис СОУ Сатовча - красота и интелект” – Даниела Чаушева (IX клас)
  2. Симона Дангулева (IX клас)
  3. Сабрина Кьойбашиева (IX клас)

Журито благодари на всички участнички, напомни им, че каузата е важна, а не победата на всяка цена, и се извини, че не могат да се класират всички на първото място, но все пак те всички са победители, защото са взели участие в една толкова хуманна инициатива и, че макар и трудно, са превъзмогнали страховете си и са застанали пред всички, за да покажат красота, интелект и най–вече съпричастност към тази толкова благородна инициатива. Напомни им, че трябва да се гордеят, че са взели участие в този благотворителен бал и са помогнали на техните съученици–сираци да посрещнат новогодишните празници спокойно.

За доброто настроение се погрижиха: Наум Странджев – ст. учител по музика и младежите от 10 и 12 клас – Венцислав Ковачев и Митко Каптиев. Музикален поздрав отправиха Сузана Мустафова и двата славея на СОУ Сатовча – Цвети Младенова и Искра Харизанова.

Събраната от благотворителния конкурс сума бе разпределена и дадена на учениците.