Клуб "Чужди езици" от СОУ Сатовча на посещение в Абланица

Клуб

Клуб "Чужди езици" при СОУ Сатовча беше на празника на Франкофоните и ученически обмен в СОУ "Св. Паисий Хилендарски" с. Абланица на 11 март 2011г. Клубът се отзова на покана, изпратена от учителите по френски език от СОУ "Св. Паисий Хилендарски" с. Абланица, като на празника присъстваха ученици, учители и родители от селата Вълкосел, Сатовча, Абланица и град Хаджидимово. Поканата на СОУ Абланица беше по повод пристигналите трима асистенти по френски език от гр. Лион, Франция.

Учениците и учителите от различните села показаха презентации свързани с местоположението на населените места, които представляват, училищата в които учат, традиционни песни и танци. Всяко училище престави с гордост и униформата си, както и своите талантливи и изявени ученици.

Цялото мероприятие се представи на френски език и можеше да се забележи удивление в очите на новодошлите млади французи, че нашите ученици познаваха така добре Франция и говореха езика им. Те с интерес слушаха представяните от учениците интересни места и обичаи на селата. После с желание се включиха в научаване на стъпките на традиционното българско хоро, направиха си много снимки и обещаха да посетят всяко едно населено място от общината ни.