Грижи за цветната училищна градина

Грижи за цветната училищна градина

Във връзка с проекта по френски език на тема „Творчески, активни и отговорни тинейджъри за европейско гражданство”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 2, Стратегически партньорства, учениците от неправителствената организация „Заедно сме по-силни“, под ръководството на г-жа Райка Славчева и г-жа Маруся Лозанова, се погрижиха за цветната градина в двора на СУ Сатовча.

Участниците бяха разделени на два екипа. Първият екип почисти плевелите, падналите клонки и отпадъците, които задушават растенията и пречат на развитието им, а вторият екип обработи междуредията и разрохка почвата около розовите насаждения.

Идеята на неправителствената ученическа организация бе да се изгради отговорно отношение и заинтересованост за поддържане красивия облик на училището. Тази идея е подчинена на основните цели на проекта – да се повиши екологичната култура на учениците и чрез лично участие и собствен труд да подобрят средата, в която живеят, защото всички заедно можем да направим света около нас по-цветен и по-красив.

Екипът на проекта изказва благодарности на всички участници.