Международна онлайн среща по проект „Творчески, активни и отговорни тинейджъри за европейско гражданство“

Международна онлайн среща по проект „Творчески, активни и отговорни тинейджъри за европейско гражданство“

На 14.12.2021 г., ученици и учители от партньорските училища - „Св. св. Кирил и Методий“, България - координатор, Colegiul National Silvania, Румъния, Agrupamenteo de Escolas de Carregal do Sal, Португалия и Liceo Statale Carlo Troya, Италия, организираха международна онлайн среща, която се проведе в платформата Google Meet.

Събитието започна с представяне на партньорските екипи.

Екипът на България представи: презентация на дейностите – златна есен в училище Сатовча, почистване на биоградините в училището, есенна разходка в гората, информация за горите и гъбите, които се срещат в района, еко работилница с изработване на Новогодишни картички и послания от рециклирани материали и постери на Padlet стена за популяризиране идеята за чиста околна среда - https://padlet.com/raikaslavcheva/6ovx84bd0md8xpnk.

Италианският екип представи специфичните гори и растения, които се отглеждат в района им, виртуални поздравителни картички на френски и майчин език, за отбелязване на Коледните и Новогодишните празници.

Учениците от Португалия представиха легенди за техните гори и растения, две видеа с еко книга на проекта, еко работилница с изработени скулптури, играчки и картички от рециклирани материали.

Румънският екип представи история на горите, сред които „Дъбът Борзести“ и еко работилница с новогодишни картички и послания. Презентацията им завърши с образователната игра Kahoot, за да проверят знанията на всички участници.

В края на срещата, българският екип изненада и поздрави партньорите с два фолклорни танца, под ръководството на г-жа Маруся Лозанова.

Eкипът на проекта изказва благодарности на всички участници.