СУ Сатовча отбеляза Деня на Европа, Деня на eTwinning и участва в националната инициатива „Европейска седмица в България“

Седмицата на Европа в СУ Сатовча стартира с различни инициативи. Под ръководството на г-н Джеват Дунчев – директор на училището и учител по история и цивилизации, г-жа Райка Славчева - старши учител по френски език, г-жа Маруся Лозанова – старши учител по английски език и г-н Мирослав Камберов – учител по философия, бяха проведени интердисциплинарни иновативни уроци с учениците от 10-те и 11-те класове в присъствена и дигитална среда.

Уроците се реализираха под звуците на Европейския химн „Ода на радостта“, а учениците бяха запознати с историята на Европейския съюз, Съвета на Европа, декларацията на френския министър на външните работи - Робер Шуман и страните - членки на Европейския съюз.

Всички заедно се разходихме виртуално из европейския парламент на Брюксел и Страсбург, след което учениците играха интерактивни игри и викторини в Kahoot и Mentimeter, посветени на деня на Европа и деня на eTwinning.

На учениците от 9 клас бяха представени дейностите по проект „Дигитална обиколка на седемте чудеса на света“, eTwinning и проекти „Творчески, активни и отговорни тинейджъри за европейско гражданство“ и „Споделяне и зачитане на нашите кулинарни и традиционни култури“, програма „Еразъм+“.

На всички участващи ученици бе поставена задача да изготвят дигитални постери, посветени на Европейската седмица в България.

След приключване на мероприятията, учениците стигнаха до извода, че Европа и eTwinning са нашето настояще и бъдеще.

Благодарим за инициативата „Европейска седмица в България: 9 – 17 май 2021 г.“, организирана от Националното звено за координация по дейност eTwinning за България с подкрепата на Програма „Еразъм+“, Програма „Европейски корпус за солидарност“, дейностите Европас – България, Еврогайдънс – България, Евридика – България, Евродеск – България и ECVET.