Патронен празник

Патронен празник

На 10.05.2019 г. СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Сатовча празнува 146 години от създаването си. Празника започна още преди първият училищен звънец, когато във фоайето на първия етаж ученици под ръководството на г-жа Денка Николова – учител по Български език и литература, закачиха табло, с което призоваха учениците през целия ден да изписват своите имена на глаголица и кирилица под мотото „Да научим нещо ново и интересно за Българския език“. Освен у учениците, това табло предизвика интерес и сред учителите, които също написаха своите имена.

По случай патронния празник бе изготвена и изложба с творби на учениците.

Алеите в училищния двор бяха почистени и аранжирани с цветя от ученици от IV и V клас.

Празника имаше и официална част, която започна след приключването на учебния процес за деня. В нея се включиха ученици от II, V, IX, X и XI клас, които представиха различни стихотворения, скечове, пяха песни, танцуваха и се забавляваха.

Тържеството започна с издигането на българския трибагреник от Джеват Дунчев – директор на училището и асистентите му от първи клас. След това всички заедно изпяха химна на родното училище и изслушаха химна на Европа „Ода на радостта“.

Директорът на училището поздрави всички присъстващи и им пожела да бъдат здрави и да имат още по големи успехи занапред. Проведе се и награждаването на участниците в проведените конкурс за есе на тема „Моите думи за Левски“ и лекоатлетически крос по случай празника.

На сцената поле за изява получиха учениците от II и V клас, които рецитираха текстове посветени на солунските братя. После взеха микрофоните и по–големите учениците. Те забавляваха присъстващите със специално подготвени скечове за празника и представиха пред публиката ритмични български хора.

Денят остави у учениците само положителни емоции.

Не трябва да пропуснем да поздравим и екипа, които работеше, за да бъде реализиран този празник: Денка Николова, Биляна Хаджиева, Маруся Лозанова, Величка Карабунарова, Силвина Адамова, Нели Коемджиева.